Bedrijven
De Hoge Dennen Capital > Nieuws > De Hoge Dennen Capital verwerft een minderheidsbelang in Probo

De Hoge Dennen Capital verwerft een minderheidsbelang in Probo

De Hoge Dennen Capital verwerft een minderheidsbelang in Probo

PERSBERICHT | De Hoge Dennen Capital heeft een minderheidsbelang in Probo verworven. Probo is een full service, web based digitale print en fulfilment partner die exclusief levert aan resellers. De Hoge Dennen Capital zal Probo met kennis en kapitaal ondersteunen bij de realisatie van haar groeistrategie in Nederland en internationalisatie richting Duitsland. De overige aandelen blijven in handen van het management team.

Marius Coebergh, investment director bij De Hoge Dennen Capital, zegt over de investering: “De Hoge Dennen Capital wil graag investeren in bedrijven die zich dynamisch ontwikkelen. Wij zijn erg onder de indruk van de unieke marktpositie die Probo in de Nederlandse digitale printmarkt heeft verworven. Wij denken dat wij de propositie van Probo gezamenlijk verder kunnen uitbouwen. Door deze verdere groei en innovatie zal Probo in de toekomst nog relevanter worden voor haar resellers en als werkgever in Dokkum. ”René de Heij, algemeen directeur bij Probo, is enthousiast over de keuze van de investeerder: “Met De Hoge Dennen Capital als kapitaalkrachtige aandeelhouder kan concreet gestalte worden gegeven aan de ambities voor de toekomst van Probo. Wij hebben gekozen voor een samenwerkingsvorm waarin de operationele bedrijfsvoering van Probo ongewijzigd blijft. Dit zijn voor ons zeer belangrijke overwegingen geweest. Bovendien is er door deze samenwerking nog meer ruimte voor innovatie en groei. Wij zien de toekomst met De Hoge Dennen Capital dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

OVER PROBO

Probo is een full service, web based digitale print en fulfilment partner die exclusief levert aan resellers. Probo maakt de keuze écht een partnership aan te gaan met de reseller. Dat houdt in dat de reseller zijn klanten een breed pakket aan diensten en producten kan bieden via Probo. Van doeken, panelen en posters tot textiel, stickers en etiketten, alles volledig geautomatiseerd en 100% eigen productie. Dit reseller only model is uniek in de digitale printmarkt. In de afgelopen jaren is de capaciteit van Probo fors uitgebreid om aan de stijgende klantvraag te kunnen voldoen. Met de komst van De Hoge Dennen Capital als investeerder kan Probo deze groei de komende jaren doorzetten.Over De

DE HOGE DENNEN CAPITAL

De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf.Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 10 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Probo

René de Heij
rene@probo.nl
088 022 3200

DE HOGE DENNEN CAPITAL

Marius Coebergh
marius@dehogedennen.com
035 646 6010