Bedrijven
De Hoge Dennen Capital > Nieuws > De Hoge Dennen Capital verwerft meerderheidsbelang in myBrand

De Hoge Dennen Capital verwerft meerderheidsbelang in myBrand

De Hoge Dennen Capital verwerft meerderheidsbelang in myBrand

PERSBERICHT | De Hoge Dennen Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in myBrand, SAP-dienstverlener en -kennispartner. De Hoge Dennen Capital zal myBrand faciliteren bij de realisatie van de strategie en het voortzetten van de missie om ‘best gewaardeerde dienstverlener in het vakgebied’ te zijn. De overige aandelen komen in handen van het zeskoppig management van myBrand. Vanaf heden draagt algemeen directeur Bart Oomen het stokje over aan Seger Theuns, sinds 2009 in diverse directierollen werkzaam bij myBrand.

myBrand is in 10 jaar gegroeid van start-up naar kwalitatief toonaangevende SAP-dienstverlener met meer dan 150 klanten en ruim 200 medewerkers. Naar verwachting zal myBrand in 2015 de beste financiële performance van haar bestaan realiseren met een omzet van circa 30 miljoen euro.

Marcel van den Heuvel, investment director bij De Hoge Dennen Capital, zegt over de investering: “De Hoge Dennen Capital wil graag investeren in bedrijven die zich dynamisch ontwikkelen. Wij zijn erg onder de indruk van de kwaliteit en bedrijfscultuur van myBrand en de marktpositie die het op basis daarvan heeft gerealiseerd.”

Seger Theuns is enthousiast over de keuze van de investeerder en zijn nieuwe rol als algemeen directeur. “myBrand bevindt zich in een uitstekende uitgangspositie om de volgende stap te zetten. De succesvolle combinatie van de visie op samenwerken, een uniek organisatiemodel en ambitieuze collega’s, zal ook in de toekomst leiden tot tevreden klanten. In de afgelopen 10 jaar heeft deze formule zich bewezen en myBrand naar de top van de Nederlandse SAP-markt gebracht. Met De Hoge Dennen Capital als kapitaalkrachtige aandeelhouder kan aan de ambities voor de toekomst van het bedrijf concreet gestalte worden gegeven.”

Bart Oomen, sinds 2005 algemeen directeur, is vol vertrouwen over de toekomst en kijkt met een goed gevoel terug: “Ik ben trots op alle klanten en medewerkers die myBrand het vertrouwen hebben gegeven. Hierdoor is het mogelijk geweest het bedrijf met haar unieke cultuur gebaseerd op ‘Taking Responsibility’ uit te bouwen.” Bart Oomen blijft aan myBrand verbonden als lid van de Raad van Advies.

Profiel De Hoge Dennen Capital

De Hoge Dennen Capital (www.dehogedennencapital.com) is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 10 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

Profiel myBrand

myBrand biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. De leidende kernwaarden zijn lange termijn relaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor succesvolle ICT bij haar klanten. myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie. Het bedrijf bestaat 10 jaar en heeft vestigingen in Geertruidenberg, Apeldoorn en Amstelveen. Er werken meer dan 200 mensen. Meer informatie is te vinden op www.mybrand.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De Hoge Dennen Capital PE B.V.
Marcel van den Heuvel, director private equity
Telefoon: 035 646 60 10
E-mail: marcel@dehogedennen.com

myBrand
Corianne van der Laan
Telefoon: 020-8227023
E-mail: corianne.vanderlaan@mybrand.nl