Bedrijven
De Hoge Dennen Capital > Nieuws > De Hoge Dennen Capital verwerft minderheidsbelang in Pseudonimiseer

De Hoge Dennen Capital verwerft minderheidsbelang in Pseudonimiseer

De Hoge Dennen Capital verwerft minderheidsbelang in Pseudonimiseer

PERSBERICHT | Pseudonimiseer, de specialist in privacybescherming bij data-analyse, vindt met De Hoge Dennen Capital een investeerder om door te groeien in Nederland en daarbuiten.

Investeringsmaatschappij De Hoge Dennen Capital neemt daarbij een minderheidsbelang in Pseudonimiseer. Zij ziet sterke groeikansen in de ontwikkeling van Privacy Enhancing Technologies in Nederland en daarbuiten en verwacht dat Pseudonimiseer hier profijt van zal hebben. De Hoge Dennen Capital ondersteunt Pseudonimiseer met kapitaal en kennis.

Groeipotentie in Nederland en daarbuiten

Met de investering verwacht Pseudonimiseer door te kunnen groeien in Nederland en voet aan de grond te zetten buiten Nederland. Door de komst van de Europese General Data Protection Regulation in 2018 zullen veel Europese organisaties maatregelen nemen om te voldoen aan de aangescherpte Europese wet- en regelgeving als het gaat om het verwerken van persoonsgegevens. Marcel van den Heuvel van De Hoge Dennen Capital: “Pseudonimiseer speelt hier goed op in door als Trusted Third Party diensten aan te bieden om veilig en gecontroleerd persoonsgegevens te anonimiseren en te pseudonimiseren zodat individuele klantgegevens niet meer kunnen worden afgeleid uit de verwerkte data. Pseudonimiseer sluit aan bij een maatschappelijke trend naar meer en beter gebruik van ‘big data’, met respect voor privacy.”

Over Pseudonimiseer

Pseudonimiseer helpt organisaties om op een veilige en gecontroleerde manier persoonsgegevens te anonimiseren. Vanuit een positie als Trusted Third Party (TTP) stelt Pseudonimiseer organisaties in staat om met bescherming van de privacy, gedrag te analyseren, metingen te doen en profielen op te stellen. De toepassingen in de praktijk liggen vooral daar waar analyses of rapporten worden gevraagd, die gebruik maken van brongegevens – vaak uit meerdere bestanden/omgevingen – die persoonsgegevens bevatten zoals bedoeld in de Wet. Door toepassing van pseudonimisering via een TTP wordt invulling gegeven aan de wettelijke verplichtingen rondom technische en organisatorische maatregelen voor het beschermen van persoonsgegevens en wordt de mate van inbreuk in geval van een datalek geminimaliseerd.

Over De Hoge Dennen Capital

De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering. Meer informatie is te vinden op www.dehogedennencapital.com.

Meer informatie

Adam Knoop
06-51293472 / adam.knoop@pseudonimiseer.nl / www.pseudonimiseer.nl