Bedrijven
De Hoge Dennen Capital > Nieuws > De Hoge Dennen verwerft minderheidsbelang in Andus Group

De Hoge Dennen verwerft minderheidsbelang in Andus Group

De Hoge Dennen verwerft minderheidsbelang in Andus Group

PERSBERICHT | De Hoge Dennen Capital, de investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, heeft een minderheidsbelang in Andus Group verworven.

Andus Group is een internationaal opererende groep van industriële bedrijven met leidende posities in de sectoren olie & gas, maritiem, petrochemie en infrastructuur. Er zijn circa 1.000 medewerkers werkzaam bij Andus Group.

”Voor een samenwerking met De Hoge Dennen Capital hebben wij gekozen, omdat zij goed passen bij de verdere ontwikkeling van de onderneming”, aldus algemeen directeur Tom van Rijn. Marius Coebergh van De Hoge Dennen Capital: ”Wij zijn erg onder de indruk van het ondernemende, expansieve vermogen en de sterke marktposities van de bedrijven van Andus Group. Deze investering past goed binnen de investeringsstrategie van De Hoge Dennen Capital. De Hoge Dennen Capital wil graag betrokken raken bij (familie)bedrijven die een nieuwe fase ingaan.”

Profiel De Hoge Dennen Capital

De Hoge Dennen Capital (www.dehogedennencapital.com) is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De Hoge Dennen Capital PE B.V.
Marius Coebergh, director private equity
Telefoon: +31 35 646 60 17
E-mail: marius@dehogedennen.com

Andus Group B.V.
Kris Rooijakkers
Telefoon: +31 30 211 5800
E-mail: k.rooijakkers@andusgroup.com