Bedrijven
De Hoge Dennen Capital > Nieuws > Twee portefeuillebedrijven De Hoge Dennen Capital in de NL Groeit Top 250

Twee portefeuillebedrijven De Hoge Dennen Capital in de NL Groeit Top 250

PERSBERICHT | Picnic en Probo staan beide in de NLGroeit Top 250 Groeibedrijven, waarbij Picnic op de eerste plaats staat. In deze lijst staan de 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Om opgenomen te worden in de lijst moeten bedrijven, onder andere, drie opeenvolgende jaren een groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet op jaarbasis realiseren. In beide bedrijven heeft De Hoge Dennen Capital afgelopen jaren een investering gedaan, mede om de groei te versnellen met als resultaat veel extra werkgelegenheid.

Over Picnic

Picnic is dé online disruptieve speler in de supermarktbranche. Het bedrijf levert een compleet aanbod aan supermarktproducten aan huis. Met een eenvoudig te gebruiken app kunnen consumenten boodschappen bestellen die de volgende dag al aan huis worden geleverd. Picnic’s businessmodel biedt steden een duurzame vorm van voedselvoorziening. Het bedrijf zet kleine elektrische voertuigen in om vers voedsel te leveren tot aan de deur, wat leidt tot minder afvalstoffen en CO2-uitstoot in de keten.

Over Probo

Probo is een full service, web based digitale print en fulfilment partner, die exclusief levert aan resellers. Probo maakt de keuze om écht een partnership aan te gaan met de reseller. Dat houdt in dat de reseller zijn klanten een breed pakket aan diensten en producten kan bieden via Probo. Van doeken, panelen en posters tot textiel, stickers en etiketten, is alles volledig geautomatiseerd en 100% eigen productie.

Over De Hoge Dennen Capital

De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf.

Er wordt geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 20 tot € 150 miljoen actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De Hoge Dennen Capital
Marcel van den Heuvel
marcel@dehogedennen.com
035 646 6010