Bedrijven
De Hoge Dennen Capital > Nieuws > Verkoop Nederlands leidende payrollbedrijf Tentoo definitief

Verkoop Nederlands leidende payrollbedrijf Tentoo definitief

PERSBERICHT | De verkoop van Tentoo aan payroller Pay for People door De Hoge Dennen Capital en management is na de goedkeuring van de ACM definitief geworden. Tentoo krijgt een label naast payroller Pay for People, dat sinds 2015 onderdeel is van de investeringsportefeuille van Waterland Private Equity Investments.

Tentoo ondersteunt al sinds 1992 Nederlandse flexwerkers, freelancers, zzp’ers en werkgevers bij verloning. Dit jaar viert het bedrijf dus haar 25-jarig jubileum. In die periode zag Tentoo de omzet jaar op jaar groeien tot EUR 150 miljoen in 2016. Paul den Ronden, algemeen directeur, zag verschillende politieke ontwikkelingen, zoals de Wet Werk en Zekerheid en de Wet DBA en het daarmee verdwijnen van de VAR, hun impact hebben op de branche. Paul den Ronden: “Om onzekerheid en administratieve rompslomp te vermijden, kiezen steeds meer mensen voor payrolling. Daarbij is de groep jongeren zich sterk aan het ontwikkelen.”

“De Hoge Dennen Capital was in 2013 de eerste Nederlandse investeringsmaatschappij die investeerde in een payrollbedrijf. ABN Amro volgde in 2014 met Payroll Select en Waterland in 2015 met Pay for People”, aldus Marcel van den Heuvel, director private equity bij De Hoge Dennen Capital. “De payroll markt heeft zich de afgelopen jaren dynamisch ontwikkeld. Om Tentoo haar leidende marktpositie verder uit te laten bouwen in een zich consoliderende markt is de samenwerking gezocht met een strategische partij. Pay for People met Waterland als investeerder is een uitermate geschikte combinatie om de onderneming verder uit te bouwen,” vertelt Marcel van den Heuvel.

Over Tentoo

Tentoo is een full service HR-dienstverlener en biedt payrolling, salarisadministratie, zzp-support, human resources en arbeidsrecht aan ondernemers, zzp’ers en freelancers.

Over De Hoge Dennen Capital

De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Er wordt thans geïnvesteerd in middelgrote (familie)bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland, die zich onderscheiden door een ambitieus management en goede groeiperspectieven. De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van 10 tot 150 miljoen euro actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering. Meer informatie is te vinden op www.dehogedennencapital.com.